Може да кажем, че държавата е поела такъв ангажимент. Това каза

...
Може да кажем, че държавата е поела такъв ангажимент. Това каза
Коментари Харесай

Министър Алексиев за затварянето на въглищните централи: Може да кажем, че държавата е поела такъв ангажимент

Може да кажем, че страната е поела подобен ангажимент. Това сподели служебният министър на превоза и известията Христо Алексиев от парламентарната естрада в отговор на въпрос дали България е поемала задължения по затварянето на въглищните централи в Маришкия басейн, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус "

" Всички ограничения, които са записани в ПВУ, са поети задължения от страна на България. Може да кажем, че страната е поела подобен ангажимент. Това, което имаме намерение, е най-малко част енергетика от ПВУ да бъде предоговорена ", сподели министърът.

Според министъра трябва да бъдат предоговорени част от поетите от страната ни задължения поради обстоятелството, че Европа се намира в енергийна рецесия сега. 

" Всичко това се постанова след енергийната рецесия заля Европа, тъй че тези планове като цяло би трябвало да се премислят, както и някои от поетите задължения. Ние сме стартирали такива диалози с Европейска комисия и самата Комисия осъзнава, че особено в част енергетика би трябвало в действителност да бъде модифициран ПВУ. Има искане и от други страни. За мен в ПВУ има неразумни планове като този за батериите от 6000 мегават часа. Такъв план няма в целия свят досега. Това са едни планове, които би трябвало да бъдат преосмислени и тези средства да отидат за в действителност по-ефективни ограничения и планове ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР